Piramidions   
Piramidions   

Piramidions


Ellen Visser


Ellen (Elizabeth) Visser is geboren op 7 september 1960 in de omgeving van Rotterdam en woont sinds 10 jaar in een bosrijk gebied net over de grens in Duitsland.

Na het behalen van haar MAVO diploma heeft zij een MBO verpleegkunde opleiding gevolgd. Deze heeft zij als 18 jarige met succes afgerond en is  zich, na enige ervaring als gediplomeerd verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis, gaan specialiseren in het opleiden en begeleiden van leerlingen in de zorgsector, zowel op school, in de praktijk als ook bij persoonlijke problematiek.

Na 8 jaar werkzaam geweest te zijn, heeft zij zich geheel toegewijd aan de opvoeding van haar inmiddels twee volwassen dochters uit een vorig huwelijk.

In het begin van haar 40er jaren volgde zij samen met haar huidige partner een 4 jarige HBO opleiding voor psychodynamiek bij het ATMA instituut in Amersfoort. De reeds bestaande praktijk aan huis waar gewerkt werd met gecertificeerde activiteiten, kreeg daardoor een extra dimensie om mensen te begeleiden tijdens de meditatiecursussen, mantra-zang avonden, energetische massages, Reiki-opleidingen, individuele sessies en groepswerk. Enkele van deze activiteiten zijn meegenomen naar hun droomplek in Duitsland.

Door het ondernemen van deze activiteiten, en ook de nodige strubbelingen in het leven heeft zij haar bewustzijn kunnen verruimen. Maar uiteindelijk zorgde het proces na de diagnose (borst)kanker ervoor dat vele puzzelstukjes van haar leven op zijn plek vielen om tot een liefdevolle ontmoeting met haarzelf te komen. Deze ervaringen heeft zij op een kwetsbare en open manier weten te verwoorden in haar dagboek, dat leidde tot het schrijven en uitgeven van een eerste boek:

                                                               Borstkanker. Het is niet wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat!

Door het toelaten van een leven in de flow zijn ondergesneeuwde passies in haar wakker geschud en voelt ze zich, na een recidief van de borstkanker met amputatie tot gevolg, des te meer geïnspireerd om verder te gaan met schrijven. Haar wens is mensen te activeren om een liefdevoller bestaan te ervaren met zichzelf en de medemens en meer oog te krijgen voor moeder Aarde. Evenzo als Elizabeth opengestaan heeft om van anderen te mogen leren om op een hoger Plan getild te worden. Zij geeft het in handen van het Hogere of ook het vervolg mag resulteren tot het uitkomen van een inspirerend tweede boek.

 Verschenen boeken van Ellen Visser via Piramidions┬ę 2021 Piramidions