Home

Leven en werken in verbondenheid

Natuurlijk is er een leven mogelijk zonder bewustzijn van verbondenheid. Natuurlijk kunnen we besluiten blijven nemen met het hoofd alleen. Natuurlijk kunnen we moeder Aarde grenzeloos blijven manipuleren en uitbuiten. Natuurlijk kunnen we onze bedrijven en organisaties blijven zien als slechts geld genererende machines. Maar verstandig is dat niet.

De talloze crisissen waaronder deze wereld momenteel gebukt gaat zijn, zonder uitzondering, een gevolg van onvolledige kennis en foute overtuigingen over wie we als mens werkelijk zijn. Neem bijvoorbeeld de overtuiging over competitie, het idee dat we moeten eten, of anders gegeten worden. Of het idee dat mensen van nature tegen elkaar zouden zijn, zoals we leren op school en tv, en in het moderne bedrijfsleven tot norm hebben verheven.

Maar mensen en alle andere levende wezens maken onderdeel uit van een oneindig levend netwerk. Een organisatie leeft, ademt, ontwikkelt zich als een levend organisme, in diepe verbondenheid met zichzelf en zijn oprichtingsbestemming. Een organisatie is 'wij, die samen de wereld mooier en beter maken'. 'Leven en werken in verbondenheid' gaat over transitiedenken en over het herkennen van het hart als hoogste intelligentie, ook in bedrijven en organisaties.

In dit boek geeft Lisette Peulen hoopvolle voorbeelden uit haar eigen zoektocht als organisatiekundige. Daarnaast toont zij aan met nieuwe wetenschappelijke inzichten waartoe een bewust geworden mens, team, organisatie in staat is, indien we ‘leven en werken in verbondenheid’. Het boek roept op het heft in eigen hand te nemen, want, zo schrijft ze, 'de werkelijke verandering komt voort uit elk mens, op elke positie, die zijn verantwoording neemt voor een liefdevolle, waarden-volle organisatie. Niet om de wereld te redden, maar eenvoudig omdat dit onze fundamentele natuur is.

"Lisette Peulen beschrijft in dit boek een aantal imposante reiservaringen opgedaan in haar leven tot dan toe. Het is de beschrijving geworden van een diepzeetocht langs hoop, realiteit en zegen. Hopelijk biedt het boek u net zoveel inspiratie en herkenning als het mij bezorgde. Een leesverplichting voor iedereen die van het leven houdt en zich daarbij op gezette tijden afvraagt: 'Why me?´".

Prof. Dr. AMM Tjeu Blommaert, hoogleraar bedrijfseconomie verbonden aan de Universiteit van Maastricht.

Lisette Peulen (1961) is organisatiekundige, trainer persoonlijke ontwikkeling en dichteres. Ze leeft en werkt in Limburg. Ze ontwikkelde o.a. het concept 'De ronde tafel organisatie' en 'Gedanste Gedichten'.ISBN: 9789081754934
Auteur: Lisette Peulen
Druk: Eerste druk, 1 oktober 2011
Prijs: €25.95
Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 168
Afmetingen: 13 x 155 x 235 mm
Gewicht: 400 gram
Verschenen: oktober 2011
Bestellen : Hier te bestellen


ISBN: 9789081754965
Auteur: Lisette Peulen
Druk: Eerste druk, 1 oktober 2011
Prijs: €22.50
Taal: Nederlands
Bindwijze: Pocket
Aantal pagina's: 168
Afmetingen: 13 x 155 x 235 mm
Gewicht: 400 gram
Verschenen: oktober 20118
Bestellen : Hier te bestellen


ISBN: 9789081754958
Auteur: Lisette Peulen
Druk: Eerste druk, 1 oktober 2011
Prijs: €17.95
Taal: Nederlands
Bindwijze: eBoek, ePub + DRM
Verschenen: oktober 2011
Bestellen : Hier te bestellen

Contact

info @ piramidions.nl

Login