Home

Uitgeverij Piramidions

Piramidions is een uitgeverij die zingevende (esoterische / spirituele) literatuur uitgeeft. Met de uitgave van dit genre hoopt Piramidions een zinvolle bijdrage te leveren aan de persoonlijke en collectieve bewustzijnsgroei van mensen.

We zijn dan ook op zoek naar bijzondere schrijvers die vanuit hun innerlijke drive om een positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld zich geroepen voelen om de pen te hanteren om hun wijsheid, kennis en inzichten aan het papier toe te vertrouwen.

Piramidions wil geen doorsnee uitgeverij zijn, maar heeft dus een duidelijke boodschap en missie. We zijn dan ook op zoek naar schrijvers die deze missie met ons willen uitdragen. Onze visie op een betere wereld klinkt ook door in de manier waarop we met onze auteurs omgaan. We geloven in fair trade en bieden onze auteurs in plaats van de standaard 10% commissie op een boek, een eerlijke 50% winstdeling.

Daarnaast sluit Piramidions geen bindende (wurg) contracten af met auteurs die hen voor jaren bindt aan een uitgever. Bij Piramidions geloven we dat het succes van een auteur voorop moet staan en laten hem of haar dan ook volledig vrij in zijn keuze van een uitgever.

Indien de auteur doorbreekt en zich tot een succesvol schrijver blijkt te ontpoppen die zich liever aansluit bij een grote gevestigde uitgeverij, dan zal Piramidions er alles aan doen om zijn succes te garanderen.

Indien echter nog voor het boek uitgegeven is nadat er veel werk ingestoken is door Piramidions, het boek voor uitgave teruggetrokken wordt door de auteur, dan zullen we een eenmalige onkostenvergoeding van €350 doorrekenen voor alle opmaakkosten. Dit is niet bedoeld om u als auteur af te schrikken, maar helaas noodzaak gebleken na herhaaldelijk misbruik van ons goed vertrouwen door auteurs.

We zijn een kleine uitgeverij die in eigen beheer boeken uitgeeft volgens het Publishing on Demand (POD) concept. Dit betekent dat we boeken uitgeven in kleine oplagen van maximaal 100 stuks. Wanneer de vraag naar een boek aanhoudt blijven we boeken drukken. Dit is afwijkend van een standaard uitgeverij die boeken bij een drukkerij laat drukken in een oplage van 1000 of 2000 stuks. Indien deze boeken uitverkocht zijn en een titel terugloopt in de verkoop, blijft het voor de auteur meestal bij een eerste druk. De investering in een tweede druk is meestal voor de uitgever te risicovol. Met een gemiddelde boekprijs van 15 euro en een provisie van 10% betekent dit dat de gemiddelde auteur niet meer dan 10% x 15 x 1000 = 1500 euro verdient aan zijn boek.

Bij Piramidions voeren we geen intensieve reclame campagnes voor uw boek. Daar staat tegenover dat u gelijk 50% van de opbrengsten van uw boek verdient. Daar komt bij dat wij uw boek blijven verkopen zolang er vraag blijft.

Sinds juni 2011 heeft Piramidions een uitgeversaansluiting afgesloten bij Centraal Boekhuis. Centraal Boekhuis is de grootste boekendistributeur en levert aan 1800+ boekhandelaren in Nederland. Uw boek komt automatisch te liggen in vrijwel alle bekende online boekenwinkels zoals Bol.com, Bruna.nl, Libris.nl, Ako.nl etc... Daarnaast zullen we via een breed netwerk en klantenkring uw boek onder de aandacht brengen.

Voelt u zich persoonlijk aangesproken door onze werkwijze, maar belangrijker nog door ons missie statement en heeft u een interessant manuscript in het esoterische genre, legt u dan geheel vrijblijvend uw manuscript ter beoordeling voor aan Piramidions. U kunt uw manuscript sturen naar contact@piramidions.nl

Contact

info @ piramidions.nl

Login